To naravno, suho belo vino, ki nosi ime po (nekdanji) lastnici vinograda v Solkanu, bogati zlata – jantarna barva. Že na pogled nakazuje na podaljšano maceracijo. Cvetica tega oranžnega vina je sadna, okus pa bogat, s prijetnimi notami citrusov in sušenega sadja. Kljub zrelosti je vino presenetljivo sveže, pitno in lepo spremlja številne sredozemske jedi, ribje in druge. Brez dvoma lahko postane tudi meditativno vino, ki preprosto ne potrebuje spremljave.
Tudi to prijetno suho vino nosi ime po lastnici vinograda v Solkanu in že z zlato – jantarno barvo kaže na svoj značaj. Cvetica te rebule je precej izrazita in prodorna, nekateri tanini v okusu pa nagovarjajo k staranju tega vina. Rebulo Ivanka lahko postrežemo k številnim lažjim mesnim jedem in zrelim sirom.
To vino je zvrst različnih avtohtonih sort, kjer prevladujeta malvazija in rebula. Vinogradi ležijo na Vardi, pod sv. Katarino (Kekec). Krajša macerijacija vinu daje svežino in izrazitejšo cvetico, s prijetno kislino. Je lahko vino dobrodošlice, se pa izvrstno prilega tudi k lažjim poletnim in morskim jedem.