Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Rdeča vina

Rdece vino

Cabernet Grjanc 0,75L

2015, suho, 14 vol. % alk.

Bogato suho rdeče vino. Nosi ime osončene lege vinograda v Gornjem Cerovem. Odlikuje že privlačna rubinasta barva s češnjevimi odtenki. Cvetica, ki spominja na rdeče jagodičje, je prijetna in veliko obeta. Tudi v ustih to, dlje časa macerirano vino ne razočara, saj gre za telesno, polno in prodorno rdeče vino z zrelimi tanini. Vino se lepo spaja s številnimi dobro začinjenimi mesnimi jedmi, brez dvoma pa je primerno tudi za staranje.

Grjanc 9 0,75L

2016, suho, 14 vol. % alk.

Rdeče suho vino, ki je dobilo ime po devetih sortah vinograda Na Grjancu, lege v Cerovem, se ponaša s temno rubinasto barvo in prijetno cvetico po gozdnih sadežih. Gre za toplo, možato in bogato rdeče vino, ki je v ustih lepo mehko in žametno. Pohvali pa se lahko tudi z dolgim zatonom, ki užitek ob pitju lepo nadgradi. Vino, ki ga lahko postrežemo k izrazitim mesnim jedem, domačim suhim in prekajenim mesninam ter divjačini.

Rdece vino
Rdece vino

Merlot Gospodovo 0,75L

2015, suho, 14, 5 vol. % alk.

Bogato rdeče suho vino. Nosi ime po osončenem vinogradu nad Solkanom, razveseli že z lepo rubinasto barvo. Užitku za oko se kmalu pridruži cvetica, ki spominja na dišeče rdeče sadje in jagodičevje. Rdeče vino, ki v okusu odraža vse sortne značilnosti dobrega merlota, je toplo, krepko in možato, zato se rado druži s močnimi in dobro začinjenimi mesnimi jedmi, pa tudi kozarec tega merlota brez spremljave je lahko pravi užitek.

Trta